lauantai 30. marraskuuta 2013

ONNI



♥ toi paita
♥ polvisukat
♥ toi pipo
♥ joulu
♥ westfield
♥ jäärinki
♥ lempi viini
♥ ihanat älyvapaat ystävät
♥ tietämättömyys huomisesta
♥ suklaa
♥ pinkki hiuksissa
♥ tieto siitä, että jotkut asiat on vaikeita mutta niiden yli pääsee
♥ vaikeiden päätöksien ratkeaminen
♥ KAHVI
♥ Lontoo
♥ viikonloppu
♥ kynttilät
♥ onnellisuus niin, että sydämeen sattuu

4 kommenttia:

  1. Anonyymi12/01/2013

    Haha mulla tuli jotenki tosi onnellinen olo tätä lukiessa :D Btw tarkeneeko siellä vielä ihan hyvin esimerkiksi hameella ja vähän paksummilla sukkahousuilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ihan mielettömän hyvä fiilis tätä kirjottaessa joten ehkä se välitty haha! Joo siis ihan hyvin, esim lauantai päivällä paisto viel kunnolla aurinko ja olin hameessa, polvisukissa, 3/4 hihasessa paidassa ja nahkatakki päällä ja ei tullu kylmä. Tänään illalla viel hypin vähä paksummis leggareissa (ne ei oo housut i know! :-D), parissa paidassa ja ohuessa bleiserissä ja kans nahkatakissa ja pipo oli kuitenki päässä. Hyvin pärjäsin näinkin!

      Poista
  2. Anonyymi12/01/2013

    Moikka! Oon seurannut sun blogia alusta asti ja tykkään tosi paljon tästä! Nää mun kysymykset ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään vaan ihan yleisesti kyselen :)

    -Kun lähit aupairiksi niin oliko sulla mitään työsopparia tms. tehty ja tarttiko UK:n rajalla mitään tollasia papereita, joista käy ilmi että oot tulossa sinne aupairiksi? Vai pääseekö EU-passilla ihan tollain vaan sinne ilman mitään selvityksiä? :)

    -Miten oot tutustunut uusiin ihmisiin siellä? Tai että miten oot parhaiten tavannnut kavereita?

    -Mikä on ollut parasta ja kaameinta sun auppari ajassa?

    Toivottavasti sun loppuaikakin on siellä kivaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että siellä tykätään! :-)

      - Euroopan sisällä ei tarvii minkään näköstä selvitystä miksi menet maahan ja mitä siellä teet. Jenkkeihin ja Ausseihin sitten ainakin tarvii. Euroopan sisällä riittää, että tekee kelalle ilmotuksen osoitteenmuutoksesta. Jos on alle vuoden, olet maassa "oleskelijana" ja jos yli vuoden muuttuu se vakituiseksi asuinpaikaksi. Näin ainakin oli kelan tiedot puoli vuotta sitten. Työsoppari kannattaa tehdä varsinkin jos yksityisesti lähtee au pairiksi. Tehdä molemmille selväksi työtunnit, palkka, jos on ylitöissä mikä on korvaus jne. Itse en oo tehny työsopparia ollenkaan mikä tosin ois ollu kuten sanoin fiksu homma. Onneks mun perhe oli ihan huippuihana ja mitään kaameuksa ei tapahtunu. Palkan oon aina saanu, lomista on maksettu palkat normaalisti, jos lapsi on kipeä ja joudun jäämään päiviksi kotiin on myös maksettu ekstraa. Tosi huippu perhe mulla kyllä on!

      - Facebookista löytyy ihan hirveesti kaikkia ryhmiä joista löytää uusia ihmisiä. Hakee vaan hakusanalla "Au pair in X" eli ton X:n paikalle sen kaupungin jossa olet au pairina. Aluks kannattaa laittaa paljon viestejä joka ryhmään ja kysellä kahville jotain täällä esim keskustaan koska sinne on helppo päästä . Eli heittää vaan sinne au pair ryhmään että "kuka haluis nähä kello 13.30 lauantaina notting hillissä kahvien merkeissä" kannattaa laittaa tollee yksityiskohtasesti koska, missä ja mitä tehdään niin ihmisten on helmpompi tulla mukaan eikä vaan heittää "haluisko joku nähä ens viikolla jossain ja tehä jotain?". Sitten se sumpliminen asiasta mitä tehdään ja missä meneekin vaikeemmaksi eikä se ja se kellonaika käy jollekin jne. Samoin kannattaa myös kysellä joskos joku asuisi siinä lähettyvillä ja ois vaikka valmis keskiviikkona tai torstaina lähtemää johkin viereiseen pubiin illalla. Tai mitä ikinä haluaakaan tehdä. Kyllä niitä kavereita saa kunhan muistaa sen, että pitää olla oma-alotteinen sillä ne kaverit ei tuu siihen ovelle valmiiks. :-) Kyllä sieltä muutamia omanhenkisiä aina löytyy!

      - Parasta on sellaset hienot hetket mitkä muistaa koko loppu elämän. Täällä muodostunu sellanen lontooparaskaveri jonka kanssa on ihan huippuja juttuja aina. Esim perjantaina löydettiin aukio keskeltä lontoota jossa ei ketään muita ollut, juotiin viiniä ja laulettiin kaija koota. Ihan mahtavia muistoja tollaset jättää. Täällä parhaat on niitä kun ei voi vaan lopettaa hymyilemästä kuinka onnellinen on kun katsoo lontoota ympärillä. Ei kannata kahdesti miettiä lähteekö vai eikö, lähtee vaan. Miettiminen on yliarvostettua.
      Kaameinta... Hmm... Oon ottanu täällä kaiken niin positiivisesti, että ei mulle oo kaameuksia tapahtunut omasta mielestäni. Joo kun tulin niin lentokentällä ei ollu ketään vastassa, joo tulin huumatuks festareilla, joo olen oottanut oventakana sisäänpääsyä 9 tuntia ja joo olen nolannut itseni enemmän kun kukaan voi koskaan edes nolata. Mutta en oo nolostunu, noussu ylös ja miettiny life's for living ja jatkanu matkaa. Muistoja ne vaan tuo. Eksyksissä löytää hienoja paikkoja ja aina ei tarviikaan mennä niinku kartasta fiksuinta ois. :-)

      Tuli pitkiä vastauksia mutta toivottavasti sait mitä kaipasit vastauksilta!

      Poista